Sektörden Yazılar

Özay Akar: "Covid-19 Salgını ile Turizm İşletmelerinde Neler Değişecek?"

Beklenmedik bir şekilde dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını, yiyecek-içecek sektöründe de deprem etkisi yarattı. Salgın süresince ve salgından sonra işletmeleri neler bekliyor?

DETAYLAR...

Didem Şenol: "Pandemide Paket Servise Dair Fikirler"

Pandemi ile birlikte farklı paket servis seçenekleri tüm dünyada konuşulurken, geçtiğimiz yıl bu konseptlerden birini hayata geçirmiş olan Gram’ın şefi Didem Şenol’un önerilerine bir göz atalım.

DETAYLAR...

Gökmen Sözen: "Yeni Dönemde Restoranları Neler Bekliyor?"

Tüm dünyayı etkileyen pandemi ve sonrasındaki ekonomik kriz zaten çok kırılgan olan yeme-içme sektörünü derinden etkiledi. Peki bu yeni dönemde restoranları neler bekliyor?

DETAYLAR...

Murat Aslan: "Mutfak Üretimi"

“Güvenilir tedarikçi, güvenilir personel, güvenilir gıda, güvenilir işletme, güvenilir hayat” işletmelerin Covid sonrası motto’su olacaktır.

DETAYLAR...

Muammer Songur: "Pandemi Süresince İşletmelerin Alması Gereken Tedbirler"

Pandemi boyunca işletmelerde misafirler nasıl ağırlanmalı? Servis öncesi hangi tedbirler alınmalı?

DETAYLAR...

Samet Uysal: "İçecek Saklama ve Depolama Süreçleri"

Pandemi tüm dünyada ve ülkemizde birçok sektörde küçük ve orta düzeydeki işletmeleri olumsuz etkiledi, operasyonlarını tamamen veya kısmen durduran işletmelerin bu süreçten verimli çalışabilmesi için öncelikle, ürün depolama süreçlerini değerlendirmeleri önemli.

DETAYLAR...

Samet Uysal: "İçecek Servisindeki Değişiklikler"

Normalleşme sürecinin başladığı bugünlerde birçok işletme tekrar açılış planlamaları ve operasyon basamaklarını tekrar kurgulamaya başladı. Peki içecek servisinde ne gibi değişiklikler olacak?

DETAYLAR...

Esra Acar Koç: "Yeni Normal Menü Fikirleri"

Covid-19 salgınının yarattığı değişimler, hiç kuşkusuz, bir işletmenin fiziksel yapılarından, menü yapılandırılması ve içeriğine kadar kendini gösterecek. Bu yazıda Covid-19 dönemi menüleri ile ilgili fikirleri bulabilirsiniz.

DETAYLAR...

Rıza Belenkaya: "Covid-19 Sürecinde Menü Mühendisliği"

Covid-19 salgını sürecinde, korunma ve en iyi hizmet için restoranların menülerinde yapacağı değişiklikler…

DETAYLAR...

İpek Ege: "Pandemi ve Restoranım..."

Bir gün hayatımıza “corona” geldi. Gidişini, sonunu, sonuyla beraber hayatımıza katacaklarını çok da kestiremediğimiz bir dönem yaşıyoruz ve hepimizin aklında aynı soru: Ne yapmamız gerekiyor?

DETAYLAR...