Gizlilik ve Çerez Politikası

Gizlilik ve Çerez Politikası

Metro Grosmarket Bakırköy Alışveriş Hiz. Tic. Ltd. Şti. (“Metro”)’ne ait www.gastronometro.com.tr uzantılı Web Sitemizi (“Site”) ziyaret ettiğinizde kullanıcı (“Kullanıcı”) olarak size ilişkin elde ettiğimiz bilgilerin ne şekilde kullanılacağı ve korunacağı iş bu Gizlilik ve Çerez Politikası (“Politika”)’na tabidir.

Metro, Politika hükümlerini dilediği zaman değiştirebilir. Güncel Politika Site’de yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır. 

I- Gizlilik - Kişisel Verilerin İşlenmesi

Web Sitemiz üzerinden Eğitim Katılım Belgesi talebinde bulunduğunuzda, “İletişim” ve “Blog” sayfalarında bulunan formu  doldurmak suretiyle taleplerinizi ilettiğinizdetarafınıza ait bazı kişiler veriler toplanmaktadır. Toplanan kişisel verilerin korunması, gizliliğinin sağlanması Metro olarak önceliklerimiz arasında yer almaktadır.

Metro Grosmarket Bakırköy Alışveriş Hiz. Tic. Ltd. Şti. (“Metro”) veri sorumlusu olarak kişisel verilerin işlenmesi ve korunmasına yönelik 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”) ve ilgili alt yasal düzenlemelere uyum açısından gerekli her türlü faaliyeti yürütmektedir. 

Metro,  kişisel veri işleme faaliyetlerini hukuka ve dürüstlük ilkelerine uygun olarak yürütmekte, kişisel verileri amacına uygun olarak, sınırlı ve ölçülü şekilde işlemekte, kişisel verileri ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza etmektedir. Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini veya kişisel verilere hukuka aykırı erişilmesini engellemek ve kişisel verilerin muhafazasını sağlamak amacıyla gerekli her türlü teknik ve idari önlemin alınması Metro’nun öncelikleri arasındadır.

KVK Kanunu hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kanuni zorunluluklar dışında kişisel veriler kendiliğinden veya ilgili kişinin talebi üzerine Metro tarafından mevzuata uygun şekilde imha edilir.

Metro, kişisel verileri, yurt içinde ve yurt dışında üçüncü bir gerçek veya tüzel kişiye KVK Kanununda belirtilen istisnai hallerde açık rıza olmaksızın veya diğer hallerde kişisel veri sahibinin açık rızasını almak kaydıyla aktarır. Gerçekleştirilecek kişisel veri aktarımlarında mevzuatta düzenlenmiş olan kişisel veri aktarım şartlarına uygun hareket edilir.

Kişisel veriler, KVK Kanunun 5. Maddede sayılan hukuki işleme şartlarına uygun olarak işlenmekte olup, kişisel veri sahiplerinin aydınlatılması amacıyla hazırlanmış olan Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine Web Sitemiz ilgili bölümlerinden  ulaşabilirsiniz.

II- Çerezler

Metro olarak, kullanıcılarımızın hizmetlerimizden güvenli ve eksiksiz şekilde faydalanmalarını sağlamak için sitemizi ziyaret eden kişilerin bizimle paylaştığı bilgilerini koruma altına alıyoruz.

Çoğu internet sitesinde olduğu gibi, Site’de ziyaretçilere kişisel içerik göstermek, Site içinde analitik faaliyetler gerçekleştirmek ve ziyaretçi kullanım alışkanlıklarını takip etmek gibi amaçlarla Çerezler kullanılmaktadır.

Metro, işbu Politika’yı Site’de hangi Çerezlerin kullanıldığını ve kullanıcıların bu konudaki tercihlerini nasıl yönetebileceğini açıklamak amacıyla hazırlamıştır. Site’de yer alan Çerez bilgilendirme uyarısının kapatılması ve Site’nin kullanılmaya devam edilmesi halinde Çerez kullanımına rıza verildiği kabul edilmektedir. Kullanıcıların Çerez tercihlerini değiştirme imkânı her zaman saklıdır.

Çerez (“Cookie”) Nedir?

Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet sitesiyle ilişkili sunucular tarafından oluşturulurlar. Böylelikle ziyaretçi aynı siteyi ziyaret ettiğinde sunucu bunu anlayabilir.

Çerezler, ziyaretçilere ilişkin isim, cinsiyet veya adres gibi kişisel verileri içermezler.

Tarayıcınızı çerezlerin yerleştirilmesi ile ilgili bilgi sahibi olmak, duruma göre karar vermek veya genel olarak çerezlerin kabulünü tamamen reddetmek amacıyla ayarlayabilirsiniz. İnternet tarayıcınızın yardım bölümünde daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Çerezler kabul edilmediğinde, Site’nin işlevselliği sınırlandırılmış olabilir. Çerez türüne göre bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

Çerezler Neden Kullanılmaktadır?

Site’de, Çerezler aşağıdaki amaçlar kapsamında kullanılmaktadır:

Site’yi analiz etmek ve Site’nin performansını arttırmak. Örneğin, Site’nin üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, Site’yi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması. Kişiselleştirme, yorum yapma, interaktif diğer fonksiyonların kullanılması.

Hangi Çerezler Kullanılmaktadır?

Çerezler, sahipleri, kullanım ömürleri ve kullanım amaçları açısından kategorize edilebilir:

Çerezi yerleştiren tarafa göre, site çerezleri ve üçüncü taraf çerezler kullanılmaktadır. Site çerezleri, Metro tarafından oluşturulurken, üçüncü taraf çerezlerini Metro ile iş birlikteliği olan farklı firmalar yönetmektedir.
Aktif olduğu süreye göre, oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanılmaktadır. Oturum çerezleri ziyaretçinin Site’yi terk etmesiyle birlikte silinirken, kalıcı çerezler ise kullanım alanına bağlı olarak çeşitli sürelerle ziyaretçilerin cihazlarında kalabilmektedir.
Kullanım amaçlarına göre, Site’de ’da teknik çerezler, doğrulama çerezleri, kişiselleştirme çerezleri ve analitik çerezler kullanılmaktadır.

Sitede aynı zamanda zorunlu çerezler de kullanılmaktadır. Zorunlu çerezler,  gerekli ve önemli çerezlerdir. Kullanıcı hesabı oluşturmanıza, giriş yapmanıza ve web sitemizde gezinti yapmanıza olanak sağlar. Kalıcı çerezler tarayıcı veya uygulamayı kapattıktan sonra bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda kalır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak için
kullanılır.

Çerez Tercihlerinizi Nasıl Yönetebilirsiniz?

Metro, kullanıcıların kendilerine ait kişisel veriler üzerindeki tercihlerini kullanabilmelerini son derece önemsemektedir. Bununla birlikte, Site’nin çalışması için zorunlu olan bazı Çerezler konusunda tercih yönetimi mümkün olmamaktadır. 

Site’de da kullanılan Çerezlere dair tercihlerin ne şekilde yönetebileceğine dair bilgiler aşağıdaki gibidir:

Ziyaretçiler, Site’yi görüntüledikleri tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkanına sahiptir. Eğer kullanılmakta olan tarayıcı bu imkânı sunmaktaysa, tarayıcı ayarları üzerinden Çerezlere ilişkin tercihleri değiştirmek mümkündür. Böylelikle, tarayıcının sunmuş olduğu imkanlara göre farklılık gösterebilmekle birlikte, veri sahiplerinin çerezlerin kullanılmasını engelleme, çerez kullanılmadan önce uyarı almayı tercih etme veya sadece bazı Çerezleri devre dışı bırakma ya da silme imkanları bulunmaktadır. Bu konudaki tercihler kullanılan tarayıcıya göre değişiklik göstermekle birlikte genel açıklamaya https://www.aboutcookies.org/ adresinden ulaşmak mümkündür. Çerezlere ilişkin tercihlerin, ziyaretçinin Site’ye  erişim sağladığı her bir cihaz özelinde ayrı ayrı yapılması gerekebilecektir.