Gıda ve Beslenme

Sağlıklı Reçeteler-Eylül

Gastronometro şefleri tarafından sizler için hazırlanan sağlıklı reçetelere ulaşmak için tıklayınız.

DETAYLAR...

Sağlıklı Reçeteler-Ağustos

Gastronometro şefleri tarafından sizler için hazırlanan sağlıklı reçetelere ulaşmak için tıklayınız.

DETAYLAR...

Esra Giritlioğlu Akın: "Yeni Normalin Gıda Güvenliğine Etkisi"

Gıda işletmelerinin acil durum planlarını mutlaka yaşanan veya yaşanabilecek durumlara karşı güncellemeleri gerekiyor. Bu yeni güncellemeye de pandemi ile birlikte salgın hastalıklar da dahil oldu...

DETAYLAR...

Esra Giritlioğlu Akın: "Sağlıklı Turizm Denetimleri"

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın pandemi ile mücadele kapsamındaki genelgesine göre konaklama ve yeme içme tesisleri nasıl denetleniyor?

DETAYLAR...

Tabağında Kalan Yemek Arkandan Ağlamasın

Ülkemizde ve tüm dünyada birçok insan açlıkla mücadele savaşı verirken, eş zamanlı olarak evlerimizde ve yeme-içme sektörünün birçok işletmesinde de tonlarca gıda atığı ortaya çıkmaya devam ediyor. Peki böylesi kendiyle çelişen bir durumla nasıl başa çıkılabilir?

DETAYLAR...

Nezih Müftügil: "Covid-19 Sonrası ISO 22000"

Yeme-içme sektöründeki işletmeler ve endüstriyel gıda üretim kuruluşları COVID-19 sonrasında HACCP ve ISO 22000 sistemlerinde değişiklik yapmak zorunda kalacaklar mı?

DETAYLAR...

Sağlıklı Reçeteler-Temmuz

Gastronometro şefleri tarafından sizler için hazırlanan sağlıklı reçetelere ulaşmak için tıklayınız.

DETAYLAR...

Sağlıklı Reçeteler-Haziran

Gastronometro şefleri tarafından sizler için hazırlanan sağlıklı reçetelere ulaşmak için tıklayınız.

DETAYLAR...

Begüm Kalyoncu: "Pandemi Sürecinde Sağlıklı Beslenmenin Anahtarı Restoranlar Olabilir"

Yepyeni bir mutfak akımıyla karşı karşıyayız; pandemi mutfağı. Covid-19 pandemisinin sağlık ve ekonomi üzerindeki olumsuz etkileri devam ederken restoranların da müşterilerine sağlıklı alternatifler sunma sorumluluğu bilinciyle hareket etmeleri oldukça önemli.

DETAYLAR...

Candan Türkkan: "Kriz ve Gıda Hareketleri"

Bu krizle verimli bir şekilde mücadele etmek ve gıda sistemimizin dayanıklılığını artırmak istiyorsak önce içinde bulunduğumuz meta-krizi anlamalı ve alacağımız önlemleri bu meta-krizle mücadele amacıyla da almalıyız.

DETAYLAR...

Candan Türkkan: "Kriz ve Gıda Tedarik Zinciri"

COVID-19, birçok yerde halihazırda olan gıda krizlerini kötüleştirirken yeni krizlere de sebep oluyor. Peki bu krizlerle başa çıkmak için neler yapılabilir?

DETAYLAR...

Candan Türkkan: "Gelmekte Olan Krize Karşı"

COVİD-19 salgını ve yaratmaya devam ettiği çok katmanlı krizlerin en yoğun ve en derin yaşandığı sektörlerden birisi de gıda sektörü. Peki, sektördekiler bu sorunlarla nasıl baş edebilir?

DETAYLAR...