Zeytinyağlı Yeşil Elma Dolması

Zeytinyağlı Yeşil Elma Dolması

Malzemeler
4 porsiyon

4 adet Yeşil Elma
3 adet Kuru Soğan
30 ml Aro Zeytinyağı
20 gr Metro Chef Çam Fıstık
150 gr Metro Chef Osmancık Pirinç
40 gr Metro Chef Kuş Üzümü
5 dal Maydanoz
5 dal Taza Nane
10 gr Aro Toz Şeker
3 gr Aro Tuz
2 diş Metro Chef Taşköprü Sarımsağı
1 adet Limon
300 ml Sıcak Su
50 gr Metro Chef Kuru Kayısı
30 gr Metro Chef Badem İçi
1 adet Çubuk Tarçın

 

Hazırlanışı
40 dk

Soğanlar soyulup rendelenir. 
Zeytinyağı tencerede ısıtılıp, dolmalık fıstık ve soğan eklenerek kavrulur. 
Pirinç bol suda yıkanıp süzülür ve kavrulmakta olan soğana eklenir. 
Kuş üzümü ve 200 ml sıcak su ilave edilip sürekli karıştırılarak pirinçler diri kalacak şekilde 8-10 dakika pişirilir.
Nane ve maydanoz temizlenip ince ince doğranır, iç pilava eklenir. 
Toz şeker, tuz ve limon suyu ilave edilip karıştırılır. 
Tencere ateşten alınıp soğumaya bırakılır.
Elmalar yıkanır.
Sebze soyacağı ile çekirdekli kısımları çıkartılır ve içleri bir miktar oyulur. Hazırlanan iç pilav elmalara doldurulur.
Hazırlanan elma dolmaları, yağlanmış fırın tepsisine dizilir ve 100 ml sıcak su eklenir. 
Önceden ısıtılmış 140 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirilir. 
Soğuk olarak servis edilir. 
Garnitür olarak da yanında; az zeytinyağı ile tavada 3-4 dakika çevrilmiş ince doğranmış kuru kayısı, tarçın ve badem ile servis edilebilir.