Zeytinyağlı Bebek Enginar

Zeytinyağlı Bebek Enginar

Açıklama:

Şeflerimizden Veysel Eren’den papatyagiller ailesinin estetik bitkisi, Akdeniz mutfağının lezzetli ve sağlıklı sebzeleri arasında yer alan enginarla keyifli bir tarif: zeytinyağlı bebek enginar!

 

Malzemeler:

  • 8 adet Bebek Enginar
  • 200 gram Soğan
  • 5 adet Havuç
  • 5 diş Sarımsak
  • 5 adet Patates
  • 200 gram Bezelye
  • 25 gram Un
  • 1 adet Limon
  • 200 ml Taze Sıkılmış Portakal Suyu
  • 5 gram Şeker
  • 5 gram Tuz
  • 100 ml Zeytinyağı

 

Hazırlanışı:

Soğan ve sarımsaklar brunoise (minik küpler) doğranıp zeytinyağında kavrulur ve un ilave edilir. Portakal suyu soğuk olarak eklenir. Kısık ateşte kaynamakta olan suya tavla zarı büyüklüğünde doğranan havuç, patates ve bezelye ilave edilir. Enginarlar eklendikten sonra tuz ve şeker de eklenerek tatlandırılır. Enginarlar yumuşadıktan sonra servis edilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği

Pişirme Süresi: 30 dk

Hazırlama Süresi: 20 dk

Toplam Süre: 50 dk

 

yemek tarifi, enginar, bebek, bebek enginar, meze