Zerdeçallı Tavuk Köftesi

Zerdeçallı Tavuk Köftesi

Açıklama:

Dana Köftesine alternatif, masalarınızın yeni yıldızı olacak, şifalı Zerdeçallı Tavuk Köftesi!  

 

Malzemeler:

  • 800 gram Tavuk Göğsü Kıyması
  • 5 gram Taze Zerdeçal
  • 100 gram Soğan
  • 2 diş Sarımsak
  • 3 gram Kimyon
  • 3 gram Kişniş
  • 50 gram Maydanoz
  • 40 ml Zeytinyağı
  • 20 gram Taze Nane
  • 200 gram Kapıdağ Mor Soğanı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 10 gram Nar Ekşisi
  • 40 gram Ceviz
  • 3 gram Köri
  • 2 gram Sumak
  • 70 gram Ekmek Kırıntısı

 

Hazırlanışı:

Rendelenen soğan, sarımsak ve zerdeçallar kıyma ile karıştırılır. İçerisine tuz, karabiber, kimyon, kişniş, doğranmış maydanoz, köri ve ekmek kırıntısı konularak karıştırılır. Karışım homojen bir hal alana kadar yoğurulur. Mor soğanlar soyulur ve julien (kibrit gibi) doğranarak bir tavada zeytinyağı ile sotelenir. Sotelenen soğanın içerisine ceviz parçaları, nane yaprakları, sumak ve nar ekşisi konularak ocaktan alınır. Köfteler porsiyonlanarak ızgarada pişirilir, altına cevizli karamelize soğan konularak servis edilir. 

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği

Pişirme Süresi: 5 dk

Hazırlama Süresi: 20 dk

Toplam Süre: 25 dk

 

yemek tarifi, tavuk, köfte, göğüs, zerdeçal, şifa