Zencefilli Tarçınlı Yoğurt Tatlısı

Zencefilli Tarçınlı Yoğurt Tatlısı

Açıklama:

Evde kolayca yapabileceğiniz kalorisi düşük bir tatlı tarifi; Zencefilli Tarçınlı Yoğurt Tatlısı.

 

Malzemeler:

  • 4 adet Yumurta
  • 80 gram Toz Şeker
  • 225 gram İrmik
  • 140 gram Un
  • 250 gram Yoğurt
  • 120 gram Ayçiçek Yağı
  • 1 adet Rendelenmiş Limon Kabuğu
  • 10 gram Kabartma Tozu
  • 10 gram Toz Vanilya
  • 3 gram Toz Zencefil
  • 5 gram Toz Tarçın
    Şerbeti İçin: 
  • 500 gram Toz Şeker
  • 550 gram Su
  • 5 gram Limon Suyu

 

Hazırlanışı:

Yumurtaları çırpma kabına alıp şekeri yavaş yavaş ilave ederek çırpıyoruz. İyice beyazlaştıktan sonra yoğurt, ayçiçek yağı ve limon kabuğunu ekliyoruz. En son kuru malzemeleri ekleyip yavaşça hamura yediriyoruz ve yağlanmış 28 – 30 cm çapındaki bir tepsiye aktarıyoruz. 180 dereceye ısıtılmış fırında 40 – 45 dk arası pişiriyoruz. Şerbet için su ve toz şekeri bir tencerede kaynatıp altını kapatıyoruz ve limon suyunu ekliyoruz. Oda sıcaklığına gelen şerbeti tatlımız fırından çıktıktan 5 dk sonra üzerine yavaşça döküyoruz. Buzdolabında soğuttuktan sonra üzerine toz antep fıstığı veya hindistan cevizi ile servis edebilirsiniz. 

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Tatlı

Pişirme Süresi: 45 dk

Hazırlama Süresi: 20 dk

Toplam Süre: 65 dk

 

Tatlı, yoğurt, zencefil, tarçın