Zencefilli Havuç Çorbası

Zencefilli Havuç Çorbası

Açıklama:

Soğuk havalarda içinizi ısıtacak, Zencefil ve Havuç’un şifalı birleşimi ile şeflerimizden Zencefilli Havuç Çorbası.

 

Malzemeler:

  • 50 gram Tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı Toz Biber
  • 2 diş Sarımsak
  • 80 ml Krema
  • 5 gram Taze Zencefil
  • 50 gram Tatlı Patates
  • 200 gram Havuç
  • 5 gram Taze Kişniş
  • 1 litre Tavuk Suyu 

 

Hazırlanışı:

Tencereye tereyağ konulup ısıtılır. Sırası ile brunoise (minik küp) doğranmış soğan, sarımsak, zencefil eklenir ve sotelenir. Küp doğranmış tatlı patates ve havuç eklenerek sotelemeye devam edilir. Tavuk suyu ilave edilerek havuçlar pişene kadar kaynatılır. Sebzeler püre kıvamına geldiğinde çorba blenderla pürüzsüz hale getirilir. Krema ve ince doğranmış taze kişniş eklenerek servis edilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği, Çorba

Pişirme Süresi: 45 dk

Hazırlama Süresi: 70 dk

Toplam Süre: 115 dk

 

yemek tarifi, çorba, zencefil, havuç, tatlı patates, sağlıklı