Zahter Aromalı Sardalya Şiş

Zahter Aromalı Sardalya Şiş

Açıklama:

Ege Denizi’nin şifalı sularından çıkan Sardalya’yı, Doğu’nun yüksek rakımlı dağlarında yetişen Zahter ile birleştirdik. Gastronometro Şefleri’nden Zahter Aromalı Sardalya Şiş.

 

Malzemeler:

  • 1 kg Sardalya
  • 7 gram Kuru Zahter
  • 1 adet Limon
  • 2 diş Sarımsak
  • 30 gram Maydanoz
  • 200 ml Zeytinyağı
  • 10 adet Çöp Şiş
  • Tuz
  • 200 gram Halhali Zeytin
  • 20 gram Kapari
  • 40 gram Kuru Domates
  • 20 gram Ceviz
  • 20 ml Nar Ekşisi

 

Hazırlanışı:

Sardalyaların pulları ve içleri temizlenip buzlu ve tuzlu suda 10 dk bekletilir. Bu süre içinde bir kabın içerisine zahter, zeytinyağının yarısı, limon kabuğu rendesi, sarımsak ve maydanoz konulur ve blender yardımıyla homojen hale getirilir. Hazırlanan bu marinasyon ile balıklar 30 dk marine edilir. Balıklar marine olurken diğer tüm malzemeler bir bıçak yardımı ile çok ince bir şekilde kıyılır ve zeytinyağının kalanı da eklenerek ezme haline getirilir. Balıklar marinasyondan çıkarılıp 4 tanesi bir şişte olacak şekilde şişlere yandan takılır ve fazla marinasyon balıkların üzerinden sıyrılır. İsteğe bağlı olarak kömür ızgarasında ya da teflon tavada pişirilir ve hazırlanan zeytin ezmesi ile servis edilir. 

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği

Pişirme Süresi: 10 dk

Hazırlama Süresi: 40 dk

Toplam Süre: 50 dk

 

yemek tarifi, balık, sardalya, zahter, aroma, şiş