Yoğurtlu Isırgan Otu Çorbası
Açıklama:
Bağışıklığınızı destekleyecek, çok lezzetli bir çorba önerisi; Yoğurtlu Isırgan Çorbası!
Malzemeler:
- 50 gram Tereyağı
- 50 gram Kuru Soğan
- Tuz
- Karabiber
- 2 diş Sarımsak
- 100 ml Yoğurt
- 500 gram Isırgan Out
- 1 litre Tavuk Suyu
Hazırlanışı:
Soğan ve sarımsaklar brunoise (minik küp) doğranıp tereyağında kavrulur. Yıkanıp ayıklanmış ısırgan otu ilave edilir, 2 dakika kavrulduktan sonra tavuk suyu konulur ve 10 dakika kaynatılır. Çorbadan alınan sıcak su ile ılıklaştırılan yoğurt, tuz ve biber çırpılıp ilave edilir ve ocaktan alınır. Sıcakken servis edilir.
Detaylar:
Tarif: Gastronometro
Mutfak: Akdeniz mutfağı
Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği, Çorba
Pişirme Süresi: 12 dk
Hazırlama Süresi: 10 dk
Toplam Süre: 22 dk
Yayınlanma Tarihi: 03-05-1987
yemek tarifi, çorba, ısırgan, yoğurt