Yoğurtlu Isırgan Otu Çorbası

Yoğurtlu Isırgan Otu Çorbası

Açıklama:

Bağışıklığınızı destekleyecek, çok lezzetli bir çorba önerisi; Yoğurtlu Isırgan Çorbası!

 

Malzemeler:

  • 50 gram Tereyağı
  • 50 gram Kuru Soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 diş Sarımsak
  • 100 ml Yoğurt
  • 500 gram Isırgan Out
  • 1 litre Tavuk Suyu 

 

Hazırlanışı:

Soğan ve sarımsaklar brunoise (minik küp) doğranıp tereyağında kavrulur. Yıkanıp ayıklanmış ısırgan otu ilave edilir, 2 dakika kavrulduktan sonra tavuk suyu konulur ve 10 dakika kaynatılır. Çorbadan alınan sıcak su ile ılıklaştırılan yoğurt, tuz ve biber çırpılıp ilave edilir ve ocaktan alınır. Sıcakken servis edilir. 

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği, Çorba

Pişirme Süresi: 12 dk

Hazırlama Süresi: 10 dk

Toplam Süre: 22 dk

 

yemek tarifi, çorba, ısırgan, yoğurt