Yeşil Mercimekli Yasemin Pilavı

Yeşil Mercimekli Yasemin Pilavı

Açıklama:

Şeflerimizden Emrah Küçük’ten Hint mutfağının sıkça kullanılan ürünlerinden yasemin pilavı ile lezzet dolu bir reçete: Yeşil Mercimekli Yasemin Pilavı!

 

Malzemeler:

  • 100 gram Yasemin Pirinci
  • 50 gram Yeşil Mercimek
  • 50 gram Tereyağı
  • 2 adet Defne Yaprağı
  • 2 adet Kakule
  • 2 adet Karanfil
  • Tuz
  • Karabiber
  • 20 ml Ayçiçek Yağı
  • 200 ml Tavuk Suyu 

 

Hazırlanışı:

Yasemin pirinci yıkanır ve süzülür. Kaynamakta olan suda yeşil mercimekler yarı pişmiş olacak şekilde pişirilir ve süzülür. Kakule, defne yaprağı ve karanfil tereyağında aromaları çıkana dek kavrulur. Tavuk suyu ilave edilir ve 10 dakika kısık ateşte bekletilir. Ardından başka bir tencereye süzülür. Elde edilen aromalı tavuk suyuna yasemin pirinci ve mercimekler ilave edilir. Tuz ve karabiber eklenerek kısık ateşte 10 dakika kontrollu şekilde pişirilir. Pişme işleminin ardından ocaktan alınarak ağzı kapalı şekilde 10 dakika demlendirilir ve servise hazır hale getirilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği

Pişirme Süresi: 20 dk

Hazırlama Süresi: 10 dk

Toplam Süre: 30 dk

 

yemek tarifi, hint, pirinç, pilav, yasemin, yasemen, mercimek, yeşil, yeşil mercimek