Yeşil Mercimekli Kuzu Yahni

Yeşil Mercimekli Kuzu Yahni

Açıklama:

Geleneksel Kuzu Yahni ve İç Anadolu sofralarının vazgeçilmez lezzeti ve protein deposu olan Yeşil Mercimek’in muhteşem birleşimi.

 

Malzemeler:

  • 800 gram Kuzu Kuzbaşı
  • 30 ml Zeytinyağı
  • 50 gram Kuru Soğan
  • 50 gram Patates
  • 5 gram Sarımsak
  • 100 gram Yeşil Mercimek
  • 30 gram Domates Salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 gram Taze Kekik
  • 50 gram Yeşil Biber
  • 1 litre İlikli Kemik Suyu

 

Hazırlanışı:

 Zeytinyağı tencerede kızdırılır, kuzu etleri ilave edilerek suyunu çekene kadar orta ateşte sotelenir. Brunoise (minik küp) doğranmış soğan ve sarımsaklar ilave edilir. Patates ve biberler küp küp doğranıp ilave edilir. Sebzeler kavrulduktan sonra salça ilave edilip birkaç dakika daha kavrulur. Su ve yeşil mercimek ilave edilir. Yaklaşık 40 dakika kısık ateşte pişirilir ve pişmeye yakın tuz, karabiber ve kekik ilave edilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Anadolu mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği

Pişirme Süresi: 40 dk

Hazırlama Süresi: 10 dk

Toplam Süre: 50 dk

 

yemek tarifi, yahni, mercimek, kuzu, yeşil mercimek