Yeşil Mercimekli Kuzu Yahni
Açıklama:
Geleneksel Kuzu Yahni ve İç Anadolu sofralarının vazgeçilmez lezzeti ve protein deposu olan Yeşil Mercimek’in muhteşem birleşimi.
Malzemeler:
- 800 gram Kuzu Kuzbaşı
- 30 ml Zeytinyağı
- 50 gram Kuru Soğan
- 50 gram Patates
- 5 gram Sarımsak
- 100 gram Yeşil Mercimek
- 30 gram Domates Salçası
- Tuz
- Karabiber
- 2 gram Taze Kekik
- 50 gram Yeşil Biber
- 1 litre İlikli Kemik Suyu
Hazırlanışı:
Zeytinyağı tencerede kızdırılır, kuzu etleri ilave edilerek suyunu çekene kadar orta ateşte sotelenir. Brunoise (minik küp) doğranmış soğan ve sarımsaklar ilave edilir. Patates ve biberler küp küp doğranıp ilave edilir. Sebzeler kavrulduktan sonra salça ilave edilip birkaç dakika daha kavrulur. Su ve yeşil mercimek ilave edilir. Yaklaşık 40 dakika kısık ateşte pişirilir ve pişmeye yakın tuz, karabiber ve kekik ilave edilir.
Detaylar:
Tarif: Gastronometro
Mutfak: Anadolu mutfağı
Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği
Pişirme Süresi: 40 dk
Hazırlama Süresi: 10 dk
Toplam Süre: 50 dk
Yayınlanma Tarihi: 03-05-1987
yemek tarifi, yahni, mercimek, kuzu, yeşil mercimek