Yaban Mantarlı ve Fesleğenli Makarna

Yaban Mantarlı ve Fesleğenli Makarna

Açıklama:

İtalyan Mutfağı’nın vazgeçilmezi makarnanın protein ve vitamin deposu yaban mantarı ile lezzet buluşmasının Gastronometro yorumu, Yaban Mantarlı ve Fesleğenli Makarna.

 

Malzemeler:

  • 800 gram Yeşil Mercimek Makarna
  • 250 gram Hindistan Cevizi Kreması
  • 1 bağ Taze Fesleğen
  • 100 gram Pesto Sos
  • 100 gram Tereyağı
  • 50 ml Zeytinyağı
  • Tuz
  • Beyaz Biber
  • 50 gram Morel Mantarı
  • 50 gram İstiridye Mantarı
  • 50 gram Shiitake Mantarı
  • 8 adet Kuşkonmaz

 

Hazırlanışı:

Kaynar suya zeytinyağı ve tuz eklenir. Makarnalar ilave edilip al dente kıvama gelene dek haşlanır ve süzülür. Tencereye tereyağı eklenir ve doğranmış mantarlar sotelenip tuz ve beyaz biber ile tatlandırılır. Pesto sos ve hindistan cevizi kreması ilave edilip karıştırılır. Krema kıvam alınca makarnalar ilave edilir. Kuşkonmazlar kaynayan suda 45 saniye haşlanır ve makarnaya eklenir. Fesleğen yaprakları, tuz ve beyaz biber ilave edilerek servise hazır hale getirilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı, İtalyan Mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği

Pişirme Süresi: 8-10 dk

Hazırlama Süresi: 10 dk

Toplam Süre: 20 dk

 

yemek tarifi, makarna, İtalyan, mantar, fesleğen