Vegan Burrito

Vegan Burrito

Açıklama:

Meksika Mutfağı’nın vazgeçilmezlerinden olan Burrito’nun, vegan versiyonunu siz de mutfağınızda deneyin!

 

Malzemeler:

  • 200 gram Kale Out
  • 100 gram Börülce
  • 2 adet Avokado
  • 200 gram Karabuğday
  • Tuz
  • Karabiber
  • 50 ml Zeytinyağı
  • 2 adet Lime
  • 10 gram Fesleğen
  • 1 adet Kapıdağ Mor Soğanı
  • 100 gram Kurutulmuş Cherry Domates
  • 4 adet Lavaş 

 

Hazırlanışı:

Börülceler kaynayan suda haşlanır ve temizlenir. Kale otları yıkanıp ayıklanır ve zeytinyağ ile kavrulur, tuz ve karabiber ile ezzetlendilir. Avokadolar soyulup küpler halinde doğranır, fesleğen ve lime ile marine edilir. Karabuğdaylar haşlanır. Kapıdağ mor soğanları soyulup jülyen (kibrit gibi) şeklinde kesilir ve kurutulmuş domatesler ile birlikte harmanlanıp lezzetlendirilir. Lavaşın iç kısmına hazırlanan malzemeler sırası ile konulup sarılır. Hazır olan dürümler ikiye bölünerek servis edilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Meksika Mutfağı, Tex-Mex Mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği

Pişirme Süresi: 0 dk

Hazırlama Süresi: 10 dk

Toplam Süre: 10 dk

 

yemek tarifi, dürüm, meksika, vegan, burrito