Türk Somonlu Taze Reyhanlı Tagliatelle
Açıklama:
Şeflerimizden Veysel Eren’den vitaminleri, mineralleri ve düşük kalorisi ile 7’den 70’e herkesin tüketmesi gereken somona lezzet dolu bir alternatif: Türk Somonlu Taze Reyhanlı Tagliatelle.
Malzemeler:
- 220 gram Tagliatelle Makarna
- 90 gram Krema
- 20 gram Kurutulmuş Domates
- Tuz
- 10 gram Toz Parmesan
- 3 gram Taze Fesleğen
- 3 gram Sarımsak
- 10 ml Zeytinyağı
- 60 gram Türk Somon Fileto
- 20 gram Tereyağı
Hazırlanışı:
Makarnalar al dante haşlanır. Zeytinyağı ile kızdırılmış tavada iri küpler halinde kesilmiş somon fileto parçaları pişirilip içerisine sarımsak, krema, taze fesleğen, tuz, karabiber ile sos hazırlanır ve kaynatılır. Kaynayan sosa kuru domates karıştırılır ve haşlanmış makarnalar eklenir. Tereyağı, parmesanı eklenir ve karıştırılarak bağlanır ve servis edilir.
Detaylar:
Tarif: Gastronometro
Mutfak: Akdeniz mutfağı
Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği
Pişirme Süresi: 8 dk
Hazırlama Süresi: 20 dk
Toplam Süre: 28 dk
Yayınlanma Tarihi: 03-05-1987
yemek tarifi, makarna, somon, krema, tagliatelle