Toyga Çorbası

Toyga Çorbası

Açıklama:

Geleneksel çorbalarımızdan biri olan Toyga Çorbası’nı misafirleriniz de çok sevecek!

 

Malzemeler:

  • 200 gram Aşurelik Buğday
  • 100 gram Nohut
  • 100 gram Süzme Yoğurt
  • 1 adet Yumurta
  • 20 gram Un
  • 20 gram Tereyağı
  • Kırmızı Toz Biber
  • Kuru Nane
  • Tuz

 

Hazırlanışı:

Buğday ve nohut bir gece önceden ıslatılır, ertesi gün haşlanır. Yumurta, un ve yoğurt karıştırılarak haşlanmış nohut ve buğdaylara eklenir. Çorbanın üzerine tereyağında kızarmış toz biber ve kuru nane dökülerek servis edilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Çorba

Pişirme Süresi: 25 dk

Hazırlama Süresi: 20 dk

Toplam Süre: 45 dk

 

Çorba, toyga, nohut, buğday, salça