Tere Çorbası

Tere Çorbası

Açıklama:

Salatalarımızda kullandığımız Tere’den aslında mis gibi bir çorba yapabileceğinizi biliyor muydunuz?

 

Malzemeler:

  • 200 gram Tere
  • 50 gram Soğan
  • 1 diş Sarımsak
  • 1 adet Limon
  • 100 ml Sebze Suyu
  • 50 ml Krema
  • 30 gram Tereyağı
  • 20 ml Ayçiçek Yağı
  • Tuz
  • Karabiber 

 

Hazırlanışı:

Yemeklik doğranan soğanlar ve havanda dövülen sarımsaklar tereyağında kavrulur. Tavla zarı büyüklüğünde doğranan patatesler ve ince doğranan tereler ilave edilip kavurma işlemine devam edilir. Sebze suyu ve sıkılan limonun suyu da eklenerek 20 dakika orta ateşte kaynatılır. El blenderi ile pürüzsüz olana dek çekildikten sonra tuz ve karabiber eklenerek tatlandırılır. Krema ilave edilerek 5 dakika kısık ateşte pişirildikten sonra servise hazır hale getirilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği, Çorba

Pişirme Süresi: 25 dk

Hazırlama Süresi: 10 dk

Toplam Süre: 35 dk

 

yemek tarifi, çorba, tere, salata, krema