Terbiyeli Lipsoz Çorbası

Terbiyeli Lipsoz Çorbası

Açıklama:

Balık mevsiminde içinizi ısıtacak bir balık çorbası! Lipsoz’dan yapılan bu sıcacık çorba sofralarınızın balığa özlemini giderecek.

 

Malzemeler:

  • 1 adet Lipsoz
  • 50 gram Kuru Soğan
  • 50 gram Patates
  • 10 gram Sarımsak
  • 50 gram Havuç
  • 70 gram Kapya Biber
  • 20 gram Un
  • 20 ml Zeytinyağı
  • 30 gram Kök Kereviz
  • 20 gram Maydanoz
  • 1 adet Limon
  • 50 gram Tereyağı
  • 20 gram Dereotu

 

Hazırlanışı:

 Balığın içi temizlenir ve iyice yıkanır, bir tencereye alınıp üzeri geçene kadar su ilave edilerek 15 dakika haşlanır. Ayrı bir tencereye tereyağı eklenip eritilir. Eriyen yağın üzerine ince doğranmış soğan ve sarımsaklar eklenip 1 dk kadar sotelenir. Küçük küpler halinde doğranan kereviz, kırmızı kapya biber ve havuçlar da tencereye eklenerek tüm sebzeler sotelenmeye devam edilir. Sotelenmekte olan sebzelere un ilave edilip kavurmaya devam edilir. Un da kavrulduktan sonra tencereye soğuk su ilave edilir ve oluşan karışımın topaklanmaması için iyice karıştırılır, bu esnada kaynattığımız balık suyu süzülerek karışıma eklenir ve çorbanın kaynaması sağlanır. Kaynayan çorbanın içerisine küp doğranmış patatesler ilave edilip kısık ateşte patatesler pişene kadar kaynatmaya devam edilir. Haşlanan balıkların etleri kılçıklarından ayrılır. Ayıklanan balıklar kaynamakta olan çorbaya ilave edilir. Çorba yeterli koyuluğa ulaştıktan sonra üzerine limon suyu, doğranmış maydanoz ve dereotu eklenerek servis edilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Karadeniz mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği, Çorba

Pişirme Süresi: 15 dk

Hazırlama Süresi: 30 dk

Toplam Süre: 45 dk

 

yemek tarifi, çorba, lipsoz, balık, balık çorbası