Taze Enginar Salatalı Levrek
Açıklama:
Karaciğer dostu Enginar, denizin en lezzetlisi Levrek ile buluştu; Taze Enginar Salatalı Levrek.
Malzemeler:
- 2 adet Levrek
- 600 gram Akdeniz Yeşilliği
- 50 ml Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 200 gram Cherry Domates
- 4 adet Taze Enginar
- 2 adet Avokado
- 4 adet Limon
Hazırlanışı:
Derisiz ve kılçıkları temizlenmiş levrek filetolar zeytinyağı, tuz ve karabiber ile marine edilir. Yıkanmış ve kurutulmuş Akdeniz yeşillikleri karıştırma kasesine alınır. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve limon suyu ile sos hazırlanır. Enginarlar ince ince dilimlenir ve hazırlanmış olan sosun içinde küp doğranan avokadolarla beraber bekletilir. Tava kızdırılır ve içine az zeytinyağı eklenerek levrekler kurutmadan pişirilir. Yıkanmış akdeniz yeşilliğinin üzerine, sos içinde bulunan avokado ve enginarı sosla beraber dökülür. Pişirilen balıklar salatanın üzerine konur ve servis edilir.
Detaylar:
Tarif: Gastronometro
Mutfak: Akdeniz mutfağı
Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği
Pişirme Süresi: 15 dk
Hazırlama Süresi: 20 dk
Toplam Süre: 35 dk
Yayınlanma Tarihi: 03-05-1987
yemek tarifi, balık, enginar, salata, levrek