Taze Enginar Salatalı Levrek
Açıklama:
Hızlıca ve kolay hazırlanan. Günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz hafif bir atıştırmalık.
Malzemeler:
4 porsiyon için:
- Levrek 2 adet
- Akdeniz Yeşilliği 600 gr
- Aro Zeytinyağı 50 ml
- Aro Tuz 8 gr
- Karabiber 5 gr
- Cherry Domates 200 gr
- Taze Enginar 4 adet
- Avokado 2 adet
- Limon 4 adet
Hazırlanışı:
Derisiz ve kılçıkları temizlenmiş levrek filetolar zeytinyağı, tuz ve karabiber ile marine edilir.
Zeytinyağı, tuz, karabiber ve limon suyu ile sos hazırlanır.
Enginarlar ince ince dilimlenir ve hazırlanmış olan sosun içine küp doğranan avokadolarla beraber bekletilir.
Cherry domatesler 2’ye bölünür ve diğer malzemelerle birleştirilir.
Tava kızdırılır ve içine az zeytinyağı eklenerek levrekler kurutmadan pişirilir.
Yıkanmış akdeniz yeşilliğinin üzerine, sos içinde bulunan avokado ve enginarı sosla beraber dökülür.
Son olarak pişirilen balıklar salatanın üzerine konur ve servis edilir.
Detaylar:
Tarif: Gastronometro
Mutfak: ?
Kategori: ?
Pişirme Süresi: ?
Hazırlama Süresi: 45 dk
Toplam Süre: ?
Yayınlanma Tarihi: ?
yemek tarifi,balık,zeytinyağı,limon,levrek