Taze Baharatlı ve Ciğerli Kabak Çiçeği Dolması

Taze Baharatlı ve Ciğerli Kabak Çiçeği Dolması

Açıklama:

Klasik bir Ege mezesi olan Kabak Çiçeği Dolması’nı, Edirne Ciğeri ile birleştiren, damaklarınızı şenlendirecek ve bağışıklığınızı güçlendirecek bir tarif; Taze Baharatlı Ciğerli Kabak Çiçeği Dolması.

 

Malzemeler:

  • 8 adet Kabak Çiçeği
  • 100 gram Ciğer
  • 50 gram Soğan
  • 50 gram Pirinç
  • 10 gram Çam Fıstığı
  • 10 gram Kuş Üzümü
  • ¼ bağ Maydanoz
  • ¼ bağ Dereotu
  • ¼ bağ Nane
  • 50 ml Tavuk Suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 50 ml Zeytinyağı

 

Hazırlanışı:

Ciğerler küp şeklinde, soğanlar brunoise (minik küp) doğranır ve zeytinyağında kavrulur. Çam fıstığı ilave edilip kavurma işlemine devam edilir. Yıkanıp süzülen pirinçler de ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Kuş üzümü ilave edilir. Tavuk suyu eklendikten sonra yarı dirilikte pişirilir. Soğuyan iç harcın içerisine ince doğranan nane, maydanoz ve dereotu ilave edilir. Hazırlanan dolma iç harcı kabak çiçeklerine doldurulur. Kısık ateşte zeytinyağı ve su ilave edilen tencereye dizilerek kontrollü şekilde pişirilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı, Ege Mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği, Meze

Pişirme Süresi: 10 dk

Hazırlama Süresi: 20 dk

Toplam Süre: 30 dk

 

yemek tarifi, meze, kabak, kabak çiçeği, dolma, ciğer