Tavuk Masala

Tavuk Masala

Açıklama:

Hint Mutfağı’nın yıldızlarından Masala’yı bir de Gastronometro Şefleri’nin tarifi ile deneyin!

 

Malzemeler:

  • 500 gram Tavuk Kemiksiz Kalça
    Marinasyon için:
  • 50 gram Yoğurt
  • 1 adet Limon
  • 25 gram Zencefil
  • 5 diş Sarımsak
  • Toz acı biber
  • Kimyon
    Masala Sos İçin:
  • 100 gram Soğan
  • 25 gram Zencefil
  • 5 gram Öğütülmüş Kimyon
  • Toz tatlı kırmızı biber
  • Zerdeçal
  • Kakule
  • Yıldız Anason
  • Karanfil
  • Tarçın
  • Tuz
  • Karabiber
  • 150 gram Domates Sosu
  • 100 ml Tavuk Suyu
  • 100 ml Krema

 

Hazırlanışı:

Tavuklar kuşbaşı doğranır. Marinasyon için zencefil rendelenir ve tüm marinasyon malzemeleri tavuklar ile karıştırılarak 1 saat buzdolabında dinlendirilir. Marine olan tavuklar yağlı kağıt serilen tepsiye birbirine temas etmeyecek şekilde dizilir, 180 derece fırında 12 dk pişirilir.

Masala sos için soğanlar yemeklik doğranıp ayçiçek yağında sotelenir. Sarımsak havanda dövülür, zencefil rendelenir ve tencereye ilave edilir. Bütün baharatlar ilave edilir ve 3 dakika kadar soteleme işlemine devam edilir. Soteleme işleminin ardından domates sos, tavuk suyu ve krema eklenir. Fırından çıkartılan tavuklar sos ile karıştırılarak servis edilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Hint mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği

Pişirme Süresi: 15 dk

Hazırlama Süresi: 70 dk

Toplam Süre: 85 dk

 

yemek tarifi, hint, masala, tavuk, baharat