Tava Türk Somonu

Tava Türk Somonu

Açıklama:

Omega 3 deposu, lezzetli bir balık olan Somon’un, sağlıklı ve lezzetli bir versiyonu; Tava Türk Somonu

 

Malzemeler:

  • 600 gram Türk Somonu
  • 5 gram Taze Kekik
  • 50 gram Ödemiş Patatesi
  • 50 gram Kabak
  • 50 gram Ereğli Siyah Havuç
  • 15 gram Dereotu
  • 30 gram Un
  • 2 adet Yumurta

 

Hazırlanışı:

Türk somon balıklarının pulları ayıklanır ve kılçıkları çekilip yıkandıktan sonra porsiyonlanıp iyice kurulanır. Zeytinyağı ve taze kekik ile marine edilir. Bir kabın içerisine patates ve siyah havuç kabukları soyulup rendelenir. Yeşil kabağın da sert yerleri rendelenip yumurta ve un ilavesi yapılır, dereotu kıyılıp eklenir ve tuz ile lezzetlendirilir. Hazırlanan mücverler yapışmayan bir tavada az zeytinyağı ile pişirilir. Yapışmaz bir tavada önce somon balıklarının deri kısmı, daha sonra çevrilir ve somon filetoların piştiğinden emin oluncaya kadar yaklaşık 5 dk pişirme işlemine devam edilir. Hazırlanan mücverler ile birlikte servis edilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği

Pişirme Süresi: 15 dk

Hazırlama Süresi: 15 dk

Toplam Süre: 30 dk

 

yemek tarifi, somon, tava, balık, mücver