Tarhana Kaplı Çıtır Tavuk Kanat

Tarhana Kaplı Çıtır Tavuk Kanat

Açıklama:

Ege Yöresi’nin geleneksel şifalı Tarhana’sı ile kaplı çıtır tavuk kanat, tam Pazar gününüze layık bir lezzet!

 

Malzemeler:

  • 20 adet Kanat
  • 100 gram Soğan
  • 50 gram Salça
  • 3 adet Defne Yaprağı
  • 10 ml Soya Sosu
  • 1 adet Çubuk Tarçın
  • 100 gram Tarhana
  • 5 adet Yumurta
  • 50 gram Un
  • 2 adet Avokado
  • 30 gram Kıtır Soğan
  • 10 gram Siyah Sarımsak
  • 20 gram Süzme Yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber
  • 20 ml Ayçiçek Yağı
  • 500 ml Tavuk Suyu

 

Hazırlanışı:

 Tavuk kanatlar kızgın tavada pan-fried edilir. Ayrı bir tencerede soğan kavrulur. Defne yaprağı ve çubuk tarçın ilave edilir. Soya sosu ve salça eklenerek kavurma işlemine devam edilir. Pan-fried edilen tavuklar ve tavuk suyu ilave edilerek 30 dakika pişirilir ve soğumaya alınır. Soğuyan kanatların kemikleri dikkatlice alınır ve -18 derecede 1 saat dondurulur. Dondurulan kanatlar sırasıyla un, yumurta ve tarhanada panelenir ve tekrar dondurulur. Avokadolar soyulup doğrandıktan sonra havana alınır. Yoğurt, siyah sarımsak, karabiber, tuz ve limon suyu ilave edilerek ezilir ve karıştırılır. Hazırlanan avokado dip sos üzerine kıtır soğan ilave edilir. Dondurulan tarhanalı kanatlar 180 derece yağda renk alana dek kızartılır. Avokado dip sos ile servis edilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı, Ege Mutfağı, Brasserie

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği, Atıştırmalık

Pişirme Süresi: 30 dk

Hazırlama Süresi: 10 dk

Toplam Süre: 130 dk

 

yemek tarifi, tarhana, tavuk, kanat, piliç, kızartma