Tarçınlı Süt Reçeli

Tarçınlı Süt Reçeli

Açıklama:

Pastane şeflerimizden Mert Eker’in kahvaltı sofralarınıza ve kahvelerinize eşlik edebilecek Fransız Mutfağı’nın lezzetli tarifi: Tarçınlı Süt Reçeli!

 

Malzemeler:

  • 900 ml Tam Yağlı Günlük Süt
  • 200 ml Krema
  • 170 gram Şeker
  • 5 gram Tarçın
  • 5 gram Karbonat

 

Hazırlanışı:

Sütü kalın tabanlı bir tencerede hacminin yarısına düşünceye dek orta ateşte aralıklı karıştırarak kaynattıktan sonra kremayı ekleyin. Şeker ve karbonatı ayrı bir kapta karıştırıp süte ekleyin ve hızlıca karıştırın. Tencerenin altını iyice kısın ve bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak boza kıvamına gelene dek kaynatın. Kıvamı elde ettikten sonra tarçını ekleyin ve 1 dakika kadar pişirdikten sonra bir kavanoza alıp kapağı açık bir şekilde soğutup buzdolabında muhafaza edin. İster kızarmış ekmeklerin üzerine sürerek, isterseniz de kahvelerinize ekleyerek servis edebilirsiniz.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Tatlı

Pişirme Süresi: 60 dk

Hazırlama Süresi: 10 dk

Toplam Süre: 70 dk

 

Tatlı, dulce de leche, süt, süt reçeli, tarçın