Tarçınlı Kayısı Bar

Tarçınlı Kayısı Bar

Açıklama:

Malatya’nın lezzetli ve sağlıklı kayısısından, proteinli sağlıklı bir atıştırmalık; Tarçınlı Kayısı Bar!

 

Malzemeler:

  • 150 gram Çiğ Badem
  • 120 gram Kuru Üzüm
  • 5 gram Toz Tarçın
  • 100 gram Kuru Kayısı
  • 40 gram Toz Hindistan Cevizi
  • 60 gram Kırık Ceviz

 

Hazırlanışı:

Çiğ badem, kuru üzüm ve kuru kayısı mutfak robotunda çekilip hamur haline getirilir. Toz tarçın, hindistan cevizi ve kırık cevizi eklenip spatula ile karıştırılır. Yağlı kağıt serili bir tepsiye spatula yardımıyla malzemeler yayılıp üzeri streç film ile yapışacak şekilde kapatılır. Buzdolabında en az 3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Tatlı, Atıştırmalık

Pişirme Süresi: 0 dk

Hazırlama Süresi: 20 dk

Toplam Süre: 20 dk

 

Tatlı, bar, sağlıklı, protein