Tabule

Tabule

Açıklama:

Şeflerimizden Veysel Eren, Levanten mutfağının en sevilen salatalarından Tabule’yi lif zengini ve protein değeri yüksek Başak Başı bulgur ile hazırladı. Denedikten sonra artık sofralarınızın vazgeçilmezi olacak!

 

Malzemeler:

  • 100 gram Başak Başı Bulgur
  • 100 gram Maydanoz
  • 100 gram Taze Nane
  • 60 gram Domates
  • 100 gram Yeşil Soğan
  • 10 gram Nar Ekşisi
  • 15 ml Zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 adet Limon 

 

Hazırlanışı:

Bulgur 20 dakika kadar kaynatılır. Bu sırada yeşillikler mümkün olduğunca ince, domatesler minik küpler halinde doğranır. Yumuşayan bulgur süzülür ve geniş bir kaba alınır. Yeşillikler ve domates eklenerek karıştırılır. Nar ekşisi, limon suyu, zeytin yağı ve tuzu isteğe göre ayarlanır.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Salata

Pişirme Süresi: 20 dk

Hazırlama Süresi: 10 dk

Toplam Süre: 30 dk

 

Salata, levanten, lübnan, ortadoğu, meze, tabule, tabuleah