Soğuk Yer Fıstıklı Tart

Soğuk Yer Fıstıklı Tart

Açıklama:

Yer fıstığı severleri çok mutlu edecek bir tarifimiz var, hem de pişirmenize gerek yok: soğuk yer fıstıklı tart!

 

Malzemeler:

  • 150 gram Kaju
  • 100 gram Toz Hindistan Cevizi
  • 36 gram Toz Kakao
  • 45 gram Tereyağı
    İç Dolgusu İçin: 
  • 100 gram Yer Fıstığı Ezmesi
  • 38 gram Hurma Püresi
  • 3 damla Vanilya Özü
  • 125 gram Labne
  • 250 gram Krema

 

Hazırlanışı:

Hamurun tüm malzemelerini blender’dan geçirin, varsa büyük tart çemberi ya da orta boy borcam içerisine iyice yayın ve bir tart hamuru gibi dümdüz olması için her yerine elinizle bastırın ve buzdolabında dinlenmeye bırakın.

İç dolgusu için yer fıstığı ezmesi, hurma püresi ve vanilya bir kabın içinde iyice karıştırın. Krema ve labne peyniri mikserde karıştırarak kabartın ve krema söndürmeden yer fıstıklı karışımı içerisine ekleyin. Dolaba koyduğunuz tart tabanının üzerine hazırladığınız dolguyu doldurun ve birkaç saat dolapta dinlendirdikten sonra üzerini fındık ve kaju parçaları ile süsleyerek servis edebilirsiniz. 

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Tatlı

Pişirme Süresi: 0 dk

Hazırlama Süresi: 20 dk

Toplam Süre: 20 dk

 

Tatlı, kaju, soğuk, yer fıstığı