Semizotu Saplı Omlet

Semizotu Saplı Omlet

Açıklama:

Şeflerimizden Vedat Demir’in bu tarifi ile kullanmadığınız semizotu saplarını lezzetli bir şekilde değerlendirebileceksiniz: semizotu saplı omlet!

 

Malzemeler:

  • 2 adet Yumurta
  • 25 gram Soğan
  • 100 gram Semizotu Sapı
  • 20 gram Tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

 

Hazırlanışı:

Yumurtalar çırpılarak homojen hale getirilir. Soğanlar küçük küçük doğranıp tereyağında sotelenir, semizotu sapları eklenir ve soteleme işlemine saplar pişene kadar devam edilir. Saplar pişince çırpılan yumurta ilave edilir, tuz ve karabiber ile tatlandırıldıktan sonra yumurtalar pişince servis edilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Kahvaltı

Pişirme Süresi: 5 dk

Hazırlama Süresi: 5 dk

Toplam Süre: 10 dk

 

yemek tarifi, semizotu, kahvaltı, omlet