Semizotu Saplı Omlet
Açıklama:
Şeflerimizden Vedat Demir’in bu tarifi ile kullanmadığınız semizotu saplarını lezzetli bir şekilde değerlendirebileceksiniz: semizotu saplı omlet!
Malzemeler:
- 2 adet Yumurta
- 25 gram Soğan
- 100 gram Semizotu Sapı
- 20 gram Tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı:
Yumurtalar çırpılarak homojen hale getirilir. Soğanlar küçük küçük doğranıp tereyağında sotelenir, semizotu sapları eklenir ve soteleme işlemine saplar pişene kadar devam edilir. Saplar pişince çırpılan yumurta ilave edilir, tuz ve karabiber ile tatlandırıldıktan sonra yumurtalar pişince servis edilir.
Detaylar:
Tarif: Gastronometro
Mutfak: Akdeniz mutfağı
Kategori: Kahvaltı
Pişirme Süresi: 5 dk
Hazırlama Süresi: 5 dk
Toplam Süre: 10 dk
Yayınlanma Tarihi: 03-05-1987
yemek tarifi, semizotu, kahvaltı, omlet