Şalgam Suyu Marineli Kuzu Şaşlık
Açıklama:
Şeflerimizden Emrah Küçük’ten akşam yemeği için lezzet dolu bir öneri: şalgam suyu marineli kuzu şaşlık!
Malzemeler:
- 800 gram Kuzu Sırt
- 250 gram Soğan
- 100 ml Şalgam
- 3 diş Sarımsak
- 60 ml Krema
- 40 ml Soya Sosu
- Tuz
- Karabiber
- 30 ml Zeytinyağı
- 20 ml Ayçiçek Yağı
- Taze Kekik
- Kimyon
Hazırlanışı:
Kuzu sırt, zarları ayıklanıp temizlenir ve verev şeklinde ince ince kesilir. Soğanlar 1cm inceliğinde halka halka kesilir. Marinasyon için bir kabın içerisine kimyon, kekik, tuz, soğan suyu, sarımsak suyu, şalgam suyu, krema ve soya sosu konulur. Blender yardımı ile bu karışım parçalanır ve içerisine sıvı yağlar eklenerek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırılır. Homojen bir yapıya sahıp olasıya kadar karıştırılır. Sırası ile soğan ve etler şişe takılır. Minimum 3 saat marinasyonda bekletilir. Izgarada pişirilip servis edilir.
Detaylar:
Tarif: Gastronometro
Mutfak: Akdeniz mutfağı
Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği
Pişirme Süresi: 10 dk
Hazırlama Süresi: 180 dk
Toplam Süre: 190 dk
Yayınlanma Tarihi: 03-05-1987
yemek tarifi, kuzu, şaşlık, şalgam, marine, ızgara