Şalgam Suyu Marineli Kuzu Şaşlık

Şalgam Suyu Marineli Kuzu Şaşlık

Açıklama:

Şeflerimizden Emrah Küçük’ten akşam yemeği için lezzet dolu bir öneri: şalgam suyu marineli kuzu şaşlık!

 

Malzemeler:

  • 800 gram Kuzu Sırt
  • 250 gram Soğan
  • 100 ml Şalgam
  • 3 diş Sarımsak
  • 60 ml Krema
  • 40 ml Soya Sosu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 30 ml Zeytinyağı
  • 20 ml Ayçiçek Yağı
  • Taze Kekik
  • Kimyon

 

Hazırlanışı:

Kuzu sırt, zarları ayıklanıp temizlenir ve verev şeklinde ince ince kesilir. Soğanlar 1cm inceliğinde halka halka kesilir. Marinasyon için bir kabın içerisine kimyon, kekik, tuz, soğan suyu, sarımsak suyu, şalgam suyu, krema ve soya sosu konulur. Blender yardımı ile bu karışım parçalanır ve içerisine sıvı yağlar eklenerek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırılır. Homojen bir yapıya sahıp olasıya kadar karıştırılır. Sırası ile soğan ve etler şişe takılır. Minimum 3 saat marinasyonda bekletilir. Izgarada pişirilip servis edilir. 

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği

Pişirme Süresi: 10 dk

Hazırlama Süresi: 180 dk

Toplam Süre: 190 dk

 

yemek tarifi, kuzu, şaşlık, şalgam, marine, ızgara