Peşmelba

Peşmelba

Açıklama:

Nefis Bursa Şeftali’sinden yaz günlerinde içinizi ferahlatacak bir tatlı; Peşmelba.

 

Malzemeler:

  • 2 Şeftali
  • 800 ml Su
  • 100 gram Şeker
  • 1 paket Vanilin
  • 8 top Vanilyalı Dondurma
    Sosu İçin:
  • 200 gram Vişne
  • 40 gram Pudra Şekeri
  • 5 gram Limon Suyu

 

Hazırlanışı:

Şeftalilerin kabukları soyulduktan sonra ikiye bölünüp çekirdekleri çıkartılır. Su, şeker, vanilya ve şeftaliler 20 dakika pişirilir, soğuması için bir kenarı alınır. Sosu için vişne, pudra şekeri ve limon suyu blender’da çekilir. Kupun içerisine 4 parçaya bölünen şeftaliler, üzerine 2 top dondurma koyulur ve vişne sos ile birlikte servis edilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Tatlı

Pişirme Süresi: 20 dk

Hazırlama Süresi: 10 dk

Toplam Süre: 30 dk

 

Tatlı, şeftali, yaz, dondurma, vanilya