Peşmelba
Açıklama:
Nefis Bursa Şeftali’sinden yaz günlerinde içinizi ferahlatacak bir tatlı; Peşmelba.
Malzemeler:
- 2 Şeftali
- 800 ml Su
- 100 gram Şeker
- 1 paket Vanilin
- 8 top Vanilyalı Dondurma
Sosu İçin: - 200 gram Vişne
- 40 gram Pudra Şekeri
- 5 gram Limon Suyu
Hazırlanışı:
Şeftalilerin kabukları soyulduktan sonra ikiye bölünüp çekirdekleri çıkartılır. Su, şeker, vanilya ve şeftaliler 20 dakika pişirilir, soğuması için bir kenarı alınır. Sosu için vişne, pudra şekeri ve limon suyu blender’da çekilir. Kupun içerisine 4 parçaya bölünen şeftaliler, üzerine 2 top dondurma koyulur ve vişne sos ile birlikte servis edilir.
Detaylar:
Tarif: Gastronometro
Mutfak: Akdeniz mutfağı
Kategori: Tatlı
Pişirme Süresi: 20 dk
Hazırlama Süresi: 10 dk
Toplam Süre: 30 dk
Yayınlanma Tarihi: 03-05-1987
Tatlı, şeftali, yaz, dondurma, vanilya