Pastırmalı Atabuğdayı Pide

Pastırmalı Atabuğdayı Pide

Malzemeler
4 porsiyon

350 gr Aro Un
150 gr Tam Çavdar Unu
150 ml Su
150 ml Aro Süt
10 gr Yaş Maya
10 gr Aro Tuz
5 gr Aro Şeker
5 gr Zahter
2 adet Yumurta Sarısı
300 gr Metro Chef Pastırma
400 gr Metro Chef Pide Peyniri

 

Hazırlanışı

Unlar, su, süt, yaş maya, tuz, şeker ve zahter iyice yoğurlup, yoğurma kabında 2 katı hacme çıkana kadar üzeri kapatılarak bekletilir.
Hamurun kabarıklığı söndürülüp, 4 eşit parçaya bölünerek bezeler elde edilir ve tezgah üzerinde 10 dakika dinlendirilir.
Pide yuvarlak ya da uzun açıldıktan sonra Metro Chef Pide Peyniri hamur üzerine yayılır, üzerine ise Metro Chef Pastırma konulur ve kenarları içe doğru kıvırılır.
Yumurta sarısı pidenin kenarlarına fırça yardımıyla sürülür. 
Önceden ısıtılan 200 derece fırında yaklaşık 12 dakika pişirilir.