Pain Perdu
Açıklama:
Şeflerimizden Sinan Dikmen bizim için yumurtalı ekmek, Fransızlar için “pain perdu” olan leziz Fransız Tost’unun reçetesini sizler için hazırladı. Bu yapılışı basit ve bir o kadar da lezzetli yiyeceği ister kahvaltınızda isterseniz de atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.
Malzemeler:
- 8 dilim Tam Tahıllı Tost Ekmeği
- 4 adet Yumurta
- 100 gram Tereyağı
- 5 gram Tarçın
- 2 adet Muz
- 100 ml Süt
- 10 gram Esmer Şeker
- 150 gram Yer Fıstığı Ezmesi
Hazırlanışı:
Bir kabın içerisinde yumurta ve süt konulur ve çırpılır. Tost ekmekleri yumurta karışımın içerisine batırılır ve tavada tereyağ ile kızartılır. Kızartılan tostlar esmer şeker ve tarçın ile tatlandırılır. Ekmeklerin üstüne fıstık ezmesi sürülür ve muz dilimleri konulur. Üstü bir dilim daha kızartılmış ekmek ile kapatılır ve servis edilir.
Detaylar:
Tarif: Gastronometro
Mutfak: Fransız Mutfağı
Kategori: Kahvaltı
Pişirme Süresi: 5 dk
Hazırlama Süresi: 5 dk
Toplam Süre: 10 dk
Yayınlanma Tarihi: 03-05-1987
yemek tarifi, kahvaltı, Fransız, ekmek, yumurta