Nohutlu Tarhana Çorbası

Nohutlu Tarhana Çorbası

Açıklama:

Anadolu topraklarında yüzyıllardır yapılan besleyici ve şifalı Tarhana çorbasına şeflerimizden modern dokunuşlar, bu çorba soğuk günlerde içinizi ısıtacak!

 

Malzemeler:

  • 100 gram toz Tarhana
  • 20 gram Nohut
  • 50 gram Kuzu Eti
  • 20 gram Soğan
  • 2 gram Kuru Nane
  • 2 diş Sarımsak
  • 50 gram Tereyağı
  • Tuz
  • 1 Litre İlikli Kemik Suyu
  • 30 gram Trakya Beyaz Peynir

 

Hazırlanışı:

Nohutlar bir gece önceden ıslatılır ve ertesi gün haşlanır. Kuzu etleri küçük küçük, soğan ve sarımsaklar ince bir şekilde doğranır. Tencereye tereyağı eklenip eritilir ve soğan sarımsak sotelenir. Sotelenen malzemelerin üzerine tarhana eklenerek kavrulur ve üzerine su eklenir. Ayrı bir tavada kuzu etleri sotelenir ve tarhana çorbasının üzerine eklenir, çorba kaynatılır. Çorbanın dibinin tutmaması için sürekli karıştırılır. Haşlanan nohutlar ve baharat eklenerek çorbanın lezzeti ayarlanıp 1 taşım daha kaynatıldıktan sonra küp şeklinde doğranan beyaz peynirler eklenerek servis edilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Anadolu mutfağı, Ege Mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği, Çorba, Başlangıç

Pişirme Süresi: 30 dk

Hazırlama Süresi: 5 dk

Toplam Süre: 35 dk

 

yemek tarifi, çorba, tarhana, nohut