Modern Helatiye
Açıklama:
Pastane şeflerimizden Gökhan Kurt’tan Osmanlı saray mutfağı denince akla ilk gelen tatlılardan biri olan helatiyenin modernize edilmiş bu reçetesini mutlaka denemelisiniz!
Malzemeler:
- 200 ml Süt
- 200 ml Su
- 120 gram Şeker
- 1 gram Damla Sakızı
- 20 gram Mısır Nişastası
- 10 gram Un
Süslemesi İçin: - 4 adet Çilek
- 1 adet Dragon Fruit
- 1 adet Mango
- 1 adet Kavun
- 2 adet Çarkıfelek Meyvesi
- 1 adet Portakal
- 1 adet Greyfurt
Şurubu İçin: - 800 ml Su
- 400 gram Şeker
- 40 ml Gül Suyu
Hazırlanışı:
Toz şeker, su ve gül suyunu karıştırılıp şurup haline gelinceye kadar kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılır. Süt, su, şeker ve damla sakızı kaynatılır. Un ve nişasta az bir suyla açılıp kaynayan karışıma eklenerek bağlanır, muhallebi kıvamına gelince tepsiye 1 cm kalınlığında dökülür ve soğuduktan sonra küp küp kesilir. Şurup soğuduktan sonra kaselere paylaştırılır. Muhallebiler eklenir, meyveler parizyen ve segment çıkartılır, nane ile süslenir. Soğuk servis yapılır.
Detaylar:
Tarif: Gastronometro
Mutfak: Osmanlı mutfağı
Kategori: Tatlı, İçecek
Pişirme Süresi: 10 dk
Hazırlama Süresi: 10 dk
Toplam Süre: 20 dk
Yayınlanma Tarihi: 03-05-1987
Tatlı tarifi, şerbet, osmanlı, meyve, gül suyu