Midye Dolma

Midye Dolma

Açıklama:

İstanbul’un efsanevi lezzetlerinden olan Midye Dolma’yı bir de Gastronometro Şefleri’nin tarifiyle deneyin!

 

Malzemeler:

  • 50 adet Kabuklu Midye
  • 50 adet Midye İçi
  • 250 gram Soğan
  • 400 gram Pirinç
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 gram Yenibahar
  • 100 ml Zeytinyağı
  • 100 ml Tavuk Suyu
  • 3 adet Portakal
  • 3 adet Limon
  • 1 bağ Maydanoz
  • 3 adet Kuru Soğan
  • 3 adet Havuç

 

Hazırlanışı:

Soğanlar yarım ay şeklinde doğranır ve zeytinyağında kavrulur. Yıkanıp süzülen pirinç ilave edilir ve kavurulmaya devam edilir. Baharatlar ilave edilip tavuk suyu verilir ve yarı dirilikte pişirilir. Soğuyan iç harca doğranan nane, maydanoz ve dereotu ilave edilir. Midyelerin içleri açılır ve kabukları tamamen ayrılır. Kum olmaması için midyeler dikkatlice yıkanır. Soğan, portakal, havuç ve limonlar halka şeklinde doğranır ve fırın tepsisinin altına dizilir. Hazırlanan dolma içi midyelerin içine doldurulur ve bir adet midye içi konularak kapatılır. Tüm kabuklu midyelere aynı uygulama yapılır. Midyeler dizilir, üzerine 200 ml kadar su eklenir ve yağlı kağıt ile örtülür, son olarak alüminyum folyo ile kapatılıp 150 derece fırında 40 dk pişirilir ve ılık olarak servis edilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Meze

Pişirme Süresi: 40 dk

Hazırlama Süresi: 30 dk

Toplam Süre: 70 dk

 

yemek tarifi, midye, Istanbul, meze, dolma