Metro Chef Kestane ve Metro Chef Hurmalı Un Helvası
Malzemeler
4 porsiyon
160 gr Aro Un
60 gr Metro Chef Tereyağ
220 gr Aro Şeker
180 ml Su
180 ml Aro Süt
12 gr Metro Chef Kestane (soyulmuş)
250 gr Metro Chef Hurma Püresi
250 gr Metro Chef Ceviz
1 adet Çubuk Tarçın
Hazırlanışı
30 dakika
Tereyağı kalın tabanlı bir tencereye alınıp eritilir.
Un eklenip orta ateşte, açık kahverengi olana dek yavaş yavaş kavrulur.
Bu esnada su ve süt karışımı kaynatılır, içine şeker ve çubuk tarçın eklenip kenara alınır ve eriyene dek karıştırılır.
Un yeteri kadar kavrulduğunda, şerbet karışımı, çubuk tarçın çıkarılarak, una eklenir ve ocağın üzerinden alınıp kenarda iyice karıştırılır.
Kestaneler ve hurma püresi eklenir, ocağın üzerine alınıp iyice koyulaşana dek pişirilir.
İçine streç film serili küçük kaselerin en altına bir bütün ceviz konup, üzeri helvayla doldurulur.
Helvalar soğuduktan sonra kaseler tabakların üzerine ters çevirilerek servis edilir.