Mesir Macunu Marineli Alinazik Kebabı

Mesir Macunu Marineli Alinazik Kebabı

Malzemeler 
4 porsiyon

600 gr Balıkesir Kıvırcık Kuzu But
40 gr Aro Zeytinyağı
50 gr Metro Chef Tereyağı
150 gr Kuru Soğan
20 gr Metro Chef Domates Salçası
2 dal Taze Kekik
5 gr Metro Chef Pul Biber
7 gr Aro Tuz
2 gr Karabiber
300 gr Metro Chef Köz Patlıcan
300 gr Metro Chef Tava Yoğurt
3 diş Metor Chef Taşköprü Sarımsağı
20 gr Mesir Macunu
1 adet Domates
1 adet Salatalık
4 adet Sivri Biber
1 adet Limon
15 ml Nar Ekşisi

 

Hazırlanışı
30 dakika

Kuzu eti temizlenir ve kuşbaşı şeklinde doğranır.
Doğranan etler; zeytinyağı, tuz, karabiber ve mesir macunu ile 2 saat bekletilerek marine edilir.
Tavada tereyağı ısıtılır, içerisine doğranmış sarımsak ve közlenmiş patlıcan eklenir.
Patlıcanlar kenara alınır ve içerisine tava yoğurdu, tuz, pul biber eklenir.
Soğanlar kuşbaşı doğranır, tavada zeytinyağı kızdırılır ve soğanlar eklenip kavurulur.
Soğanlar karamelize olduktan sonra etler ilave edilir. Kuzu etinin pişme süresi kısa olduğu için salça eklenip, etler fazla kurumadan ocaktan alınır.
Servis tabağının altına, hazırlanan patlıcanlı karışım, üzerine de pişirilen etler yerleştirilir.
Fırında 180 derecede 5 dakika pişirilecek sivri biber ve yemeklik doğranmış domates, salatalık, limon suyu, nar ekşisi, tuz ile tatlandırılmış salata ile servis edilebilir.