Mantarlı Kalamar Dolma ve Portakallı Rezene Salatası

Mantarlı Kalamar Dolma ve Portakallı Rezene Salatası

Açıklama:

Hızlıca ve kolay hazırlanan. Günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz hafif bir atıştırmalık.

 

Malzemeler:

  • 4 porsiyon
  • Metro Chef Gigas Tüp Kalamar 4 adet
  • Metro Chef İstiridye Mantarı 200 gr
  • Metro Chef Hellim Peynir 100 gr
  • Metro Chef Soğan 1 adet
  • Metro Chef Siyah Sarımsak 5 diş
  • Metro Chef Seyit Domates 8 adet
  • Soda 500 ml
  • Metro Chef Tereyağı 50 gr
  • Kürdan 4 adet
  • Rezene 4 adet
  • Portakal 4 adet
  • Dereotu 1 bağ
  • Bebek Roka 100 gr
  • Kuru Domates 30 gr
  • Aro Sızma Zeytinyağı 20 ml
  • Aro Tuz 3 gr
  • Metro Chef Karabiber 3 gr

 

Hazırlanışı:

Donuk olan kalamarlar çözdürülür ve sodalı suyun içerisinde 30 dakika bekletilir.

Soğan ve sarımsak yemeklik; mantarlar, domatesler ve hellim peyniri de iri yemeklik doğranır.

Soğan, sarımsak, domates ve mantar tereyağında sotelenir.

Hellim peyniri ilave edilir. Tuz ve karabiber ile tatlandırılır.

Hazırlanan harç kalamarların içine doldurulur. Kürdan yardımı ile açık kısım kapatılır.

160 derece fırında 10-12 dakika pişirerek servise hazır hale getirilir.

Rezeneler julyen doğranır. Portakallardan segment (dilim) çıkarılır.

Dereotları ve kuru domatesler ince ince kıyılır.

Bütün malzemeler karıştırılır. Servis esnasında tuz ve zeytinyağı ilave edilerek servis edilir.

 

Detaylar:

Mutfak: ?

Kategori: ?

Pişirme Süresi: ?

Hazırlama Süresi: ?

Toplam Süre: ?

 

temek tarifi,helva,tahin,limon suyu