Mantarlı Kalamar Dolma

Mantarlı Kalamar Dolma

Açıklama:

Protein deposu, denizin bize bahşettiği lezzetlerden olan Kalamar ile nefis bir dolma yapmaya ne dersiniz?

 

Malzemeler:

  • 4 adet Gigas Tüp Kalamar
  • 200 gram İstiridye Mantarı
  • 100 gram Hellim Peyniri
  • 1 adet Soğan
  • 5 diş Siyah Sarımsak
  • 8 adet Domates
  • 500 ml Soda
  • 50 gram Tereyağı
  • 4 adet Rezene
  • 4 adet Portakal
  • 1 bağ Dereotu
  • 100 gram Bebek Roka
  • 30 gram Kuru Domates
  • 20 ml Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

 

Hazırlanışı:

Donuk olan kalamarlar çözdürülür ve sodalı suyun içerisinde 30 dakika bekletilir. Soğan ve sarımsak yemeklik; mantarlar, domatesler ve hellim peyniri de iri yemeklik doğranır. Soğan, sarımsak, domates ve mantar tereyağında sotelenir. Hellim peyniri ilave edilir. Tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Hazırlanan harç kalamarların içine doldurulur. Kürdan yardımı ile açık kısım kapatılır. 160 derece fırında 10-12 dakika pişirerek servise hazır hale getirilir. Rezeneler julyen doğranır. Portakallardan segment (dilim) çıkarılır. Dereotları ve kuru domatesler ince ince kıyılır. Bütün malzemeler karıştırılır. Servis esnasında tuz ve zeytinyağı ilave edilerek servis edilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği

Pişirme Süresi: 10 dk

Hazırlama Süresi: 40 dk

Toplam Süre: 50 dk

 

yemek tarifi, deniz, kalamar, balık, istiridye, mantar