Kuzu Mutancana

Kuzu Mutancana

Açıklama:

Osmanlı Mutfağı’nın vazgeçilmez et yemeği tariflerinden olan Kuzu Mutancana masalarınıza lezzet katacak!

 

Malzemeler:

  • 400 gram Kuşbaşı Kuzu But
  • 5 adet Arpacık Soğan
  • 20 gram Bal
  • 30 gram Kuru Üzüm
  • 30 gram Kuş Üzümü
  • 50 gram Kuru Kayısı
  • 50 gram Kuru Erik
  • 30 gram Çiğ Badem
  • Tuz
  • Karabiber
  • 300 ml Et Suyu
  • 100 gram Tereyağı
  • 1 adet Çubuk Tarçın 

 

Hazırlanışı:

Tencerede eritilen tereyağında kuzu etleri sotelendikten sonra, soyulan ve ikiye bölünen arpacık soğanlar eklenir. Bal, sirke ve bademler ilave edilip 2 dakika daha sotelenir. Et suyu da ilave edildikten sonra 20 dakika pişirilir. Iılık suda bekletilip süzülen üzümler, kuru erik ve kuru kayısı ilave edilir. Tuz, karabiber ve çubuk tarçın da eklenerek 10 dakika daha kısık ateşte pişirildikten sonra servise hazır hale getirilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Osmanlı mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği

Pişirme Süresi: 35 dk

Hazırlama Süresi: 20 dk

Toplam Süre: 55 dk

 

yemek tarifi, osmanlı, mutancana, kuzu, kuru meyve