Kuru Meyveli ve Kuruyemişli Bar
Açıklama:
Konu tatlı olunca ipin ucunu kaçıranlara lezzetli ve bir o kadar da sağlıklı bir alternatif pastane şeflerimizden Gökhan Kurt’tan geliyor: Kuru Meyveli ve Kuruyemişli Bar!
Malzemeler:
- 8 adet Kuru Kayısı
- 5 adet Kuru İncir
- ½ bardak Kuş Üzümü
- 2 adet Yumurta
- 3 yemek kaşığı Bal
- 1 Çay Bardağı Mısır Patlağı
- ½ bardak Badem
- ½ Bardak Fındık
Hazırlanışı:
Kuru kayısı ve kuru incirleri küçük küçük doğrayın, badem ve fındıkları rondodan geçirin. 2 yumurtayı geniş bir kaba kırıp çırpın. Bütün malzemeleri yumurtaya ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı 2 yağlı kağıt arasına serin ve açın, istediğiniz boyutlarda kestikten sonra 170 C fırında 14-15 dk pişirin.
Detaylar:
Tarif: Gastronometro
Mutfak: Akdeniz mutfağı
Kategori: Tatlı
Pişirme Süresi: 15 dk
Hazırlama Süresi: 10 dk
Toplam Süre: 25 dk
Yayınlanma Tarihi: 03-05-1987
Tatlı, sağlıklı, bar, kuru meyve, kuru kayısı, incir