Kolay Salça

Kolay Salça

Açıklama:

Yazın mis kokulu domatesleriyle evlerinizde kolayca yapabileceğiniz Domates Salçası Tarifi!

 

Malzemeler:

  • 1 kilo Domates
  • 15 gram Tuz

 

Hazırlanışı:

Domatesler yıkanır ve tepelerine artı şeklinde bir çizik atılır. Kaynar suda 10-15 saniye bekletildikten sonra buzlu suda 15-20 saniye soğutulur ve domateslerin kabukları soyulur. Dörde bölünen domatesler blenderdan geçirilr. Tencereye alınan domates püresine tuz ilave edilir ve kısık ateşte pişirilir. Suyunu çekip katı bir kıvam alana kadar tahta kaşık yardımıyla ara ara karıştırılır. Salça kıvamına gelince sıcak olarak cam kavanozlara koyulur, kapakları sıkıca kapatılarak ters çevrilmiş bir şekilde 1 gün bekletilir. Servis etmeye hazır olan salçalar karanlık ve serin bir ortamda uzun süre muhafaza edilebilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Konserve

Pişirme Süresi: 20 dk

Hazırlama Süresi: 60 dk

Toplam Süre: 80 dk

 

yemek tarifi, salça, konserve, domates