Kolay Ketçap

Kolay Ketçap

Açıklama:

Evlerimizden eksik etmediğimiz, lezzetinden vazgeçemediğimiz ketçabı evinizde çok kolay bir şekilde yapabileceğinizi biliyor muydunuz?

 

Malzemeler:

  • 440 gram Püre Yapılmış Domates
  • 90 gram Domates Salçası
  • 50 ml Elma Sirkesi
  • 2 gram Toz Hardal
  • 2 gram Toz Tarçın
  • Tuz
  • 2 adet Karanfil
  • 2 gram Yenibahar
  • 2 gram Kırmızı Toz Biber
  • 40 gram Toz Şeker
  • 50 ml Ayçiçek Yağı
  • 1 diş Sarımsak
  • 20 gram Kuru Soğan

 

Hazırlanışı:

Bir tencereye ayçiçek yağını ekleyip ısıtın. İçerisine sırası ile brunoise doğranmış soğan, sarımsak ve salçayı ekleyip kavurun. Sonrasında kalan tüm malzemeleri ekleyip 5 dk kısık ateşte kaynatın ve blenderdan geçirin. Ketçap kıvamını alana kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin, son olarak ince bir süzgeç yardımı ile süzün.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Sos

Pişirme Süresi: 5 dk

Hazırlama Süresi: 20 dk

Toplam Süre: 25 dk

 

yemek tarifi, sos, ketçap, basit, domates