Kök Sebzeler Eşliğinde Fırında Kars Kazı
Açıklama:
Yılbaşı sofralarına yeni bir yorum. Yılbaşı hindisi yerine alternatif olacak ve herkesi seveceği Kars Kazı.
Malzemeler:
- 1 adet Kars Kazı
- 2 adet Soğan
- 2 adet Havuç
- 1 baş Sarımsak
- 4 adet Defne Yaprağı
- Tuz, Karabiber ve Toz Kırmızı Biber
- 1 adet Kereviz
- 2 gram Taze Kekik
- 2 gram Biberiye
Brine için: - 50 gram Tuz
- 100 gram Şeker
- 20 gram taze kekik ve Biberiye
- 2 adet Portakal
- 1 adet Limon
- 5 litre Su
- 5 gram yıldız Anason, Kakule ve Karanfil
Glaze Sos için: - 100 ml Nar Suyu
- 20 gram Esmer Şeker
- 10 ml Soya Sosu
- 50 ml Tavuk Suyu
- 20 gram Bal
Hazırlanışı:
Brine hazırlamak için portakal ve limon ikiye bölünür, bütün malzemeler bir tencere alınır ve kaynatılır. Kaynayan su soğutulur ve soğudugundan emin oldukdan sonra kaz içerisine koyularak en az 24 saat bekletilir. Bir gün bekletildikten sonra kaz içerisinde alınır ve ayrı bir tencereye konulur. Tencerenın içerisine taze kekik, biberiye, soğan, sarımsak, havuç, kereviz, defne yaprağı, tane karbiber ve tuz atılır, içerisine su konulduktan sonra orta derece ateşte 2 saat pişirilir. Ayrı bir tencerede tüm glaze malzemeleri kaynatılarak koyu kıvamlı kaplama sosu elde edilir. Haşlanan kazın üst kısmına hazırlanan glaze sürülür ve sebzeler ile fırın poşetinin içerisine konularak 150 derece fırında 1 saat pişirilir. Her tarafı eşit bir şekilde kızardıktan sonra servis edilir.
Detaylar:
Tarif: Gastronometro
Mutfak: Anadolu mutfağı
Kategori: Akşam yemeği, Davet yemeği
Pişirme Süresi: 60 dk
Hazırlama Süresi: 24 saat
Toplam Süre: 60 dk
Yayınlanma Tarihi: 03-05-1987
yemek tarifi ,yılbaşı, kars kazı, kaz, kars