Kızarmış Tofu Burrito

Kızarmış Tofu Burrito

Açıklama:

Vegan diyetle beslenenlerin mutfağından eksik etmedikleri Tofu ile Meksika Mutfağı’nın vazgeçilmezi olan Burrito’nun muhteşem buluşması!

 

Malzemeler:

  • 300 gram Tofu
  • 150 gram Meksika Fasulyesi
  • 50 gram Taze Soğan
  • 20 gram Kişniş
  • 2 adet Lime
  • 60 gram Yasemin Pirinci
  • 2 adet Avokado
  • 3 adet Yedikule Marul
  • 2 adet Kapıdağ Mor Soğanı
  • 50 ml Zeytinyağı
  • 2 adet Domates
  • 4 adet Ispanaklı Tortilla Ekmeği
  • Tuz

 

Hazırlanışı:

Yasemın pirinci 1'e 1.8 su oranında buharda üstü kapalı bir şekilde 30-40 dakika haşlanır. Tofular tavada her tarafı eşit olacak şekilde kızartılır. Domates, taze soğan, kişniş, marul ve mor soğan brunoise (minik küp) doğranır. Avokadolar ve kızarmış tofu peynirleri iri küpler halinde doğranır. Tortilla ekmeğine sırası ile pirinç, yeşillikler, garnitürler ve tofu peyniri konularak eşit bir şekilde kenarları kapatılarak sarılır. Tost malkinesinde ya da ızgarada dış kısmı kızartıldıktan sonra servis edilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Meksika mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği

Pişirme Süresi: 40 dk

Hazırlama Süresi: 10 dk

Toplam Süre: 50 dk

 

yemek tarifi, dürüm, burrito, meksika, tofu