Kıtır Kuru Etli Fasulye Humus

Kıtır Kuru Etli Fasulye Humus

Açıklama:

Ortadoğu Mutfağı’nın sağlıklı başlangıçlarından olan Humus’u, Gastronometro Şefleri’nin yorumu ile bir de fasulye ile deneyin!

 

Malzemeler:

  • 50 gram Tahin
  • 100 gram Fasulye
  • 50 gram Süzme Yoğurt
  • Tuz
  • Kimyon
  • Beyaz Biber
  • 30 ml Zeytinyağı
  • 1 diş Sarımsak
  • 10 ml Limon Suyu
  • 100 gram Kuru Et

 

Hazırlanışı:

Bir gece önceden ıslatılan fasulyeler kaynatılıp süzülür. Bütün malzemeler blender'a alınıp püre kıvamına gelene kadar çekilir. Kuru etler ince ince doğranır. Fırında 50 derecede 60 dakika kurutulur. Kuru etler fasulye humusun üzerine koyularak servis edilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı, Ortadoğu Mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği, Meze

Pişirme Süresi: 60 dk

Hazırlama Süresi: 10 dk

Toplam Süre: 70 dk

 

yemek tarifi, meze, humus, ortadoğu, kuru et