Kıtır Elma Dolması

Kıtır Elma Dolması

Açıklama:

Pastane şeflerimizden Mert Eker’in bu reçetesiyle elmanın en lezzetli hallerinden birini denemeye hazır mısınız? Kıtır elma dolması!

 

Malzemeler:

  • 4 adet Kırmızı Elma
  • 20 gram Tereyağ
  • 160 gram Toz Şeker
  • 10 gram Toz Vanilin
  • 5 gram Toz Tarçın
  • 70 gram Dövülmüş Ceviz İçi
  • 40 gram Kuş Üzümü
    Kıtır Hamur İçin: 
  • 200 gram Tereyağı
  • 160 gram Un
  • 60 gram Şeker
  • 10 gram Pekmez

 

Hazırlanışı:

Elmaların üst kısmını kapak şeklinde keserek kenara ayırın. İçlerini oyup çıkardıktan sonra çıkardığınız kısmın çekirdeklerini ayıklayıp rendeleyin. Tereyağını bir tencerede erittikten sonra rendelenen elma içlerini ekleyin. Üzerine toz şeker, toz tarçın ve şekeri ilave edip 10 dk kadar pişirin. Pişen karışıma ceviz içi ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın. Hamur için tüm malzemeleri karıştırın ve topaklı bir hamur elde edin. Elmaları bir tepsiye alın ve içine elmalı harcı paylaştırın. Üzerlerine kıtır hamuru tepeleme şekilde doldurun. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk üzerleri iyice kızarıncaya dek pişirin. Ilıkken yanında dondurma ya da çırpılmış krema ile servis edebilirsiniz. 

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Tatlı

Pişirme Süresi: 20 dk

Hazırlama Süresi: 20 dk

Toplam Süre: 40 dk

 

Tatlı, elma, kıtır, pekmez, ceviz