Kırlangıç Tava

Kırlangıç Tava

Açıklama:

Karadeniz ve Akdeniz’den çıkan, lezzetiyle sofralarımıza konuk olan Kırlangıç balığını bir de Gastronometro Şefleri’nin teknikleri ile deneyin.

 

Malzemeler:

  • 1 kilo Kırlangıç
  • 80 gram Tereyağı
  • 50 ml Ayçiçek Yağı
  • Mısır Püresi için:
  • 200 gram Tane Süt Mısır
  • 1 litre Süt
  • 50 ml Krema
  • Tuz
  • Yenibahar
  • Melisa
  • 50 Gram Patates
  • Mantar Sote için: 
  • 200 gram İstiridye Mantarı
  • 25 gram Tereyağı
  • 2 diş Sarımsak
  • 2 dal taze Kekik

 

Hazırlanışı:

 Kırlangıç balıkları temizlenip, filetoları çıkarılıp kılçıkları çekilip buzlu ve tuzlu suda bekletilir. Bu yöntemle balıkların daha lezzetli olması amaçlanır. Bir tencerenin içerisine süt, mısırlar, patates ve melisa eklenerek mısırlar iyice pişinceye kadar yaklaşık 30 dk pişirilir. Pişen mısırlar tereyağı ve krema ile blenderda püre haline getirilir. Sarımsaklar ince bir şekilde doğranır, bir tavanın içerisine tereyağı eklenir ve sarımsaklar ilave edilerek 1 dk kadar kavrulur. Daha sonra küp şeklinde doğranan istiridye mantarları eklenir ve sotelenir. Son olarak taze kekik eklenir ve tuz atılarak mantarlar lezzetlendirilir. Tavaya ayçiçek yağı ve tereyağı beraber konulur, erimesi ve ısınması beklenirken sudan çıkarılan balıklar bir peçete yardımı ile iyice kurulanır. İlk önce derili kısımları, daha sonra da ters çevrilerek arka kısmı pişirilir. Mısır püresi ve mantar sote ile birlikte servis edilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı, Karadeniz Mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği

Pişirme Süresi: 30 dk

Hazırlama Süresi: 50 dk

Toplam Süre: 80 dk

 

yemek tarifi, balık, kırlangıç, balık tarifi, mantar, sote, püre