Kiremitte Dil Balığı
Açıklama:
Haftanın ortası hep en yorucu günleriyse, o zaman ziyafet gibi bir sofra yakışır! Gastrnometro şeflerinin kiremitte dil balığı ile bu ziyafeti hazırlamak hem çok kolay hem de çok lezzetli.
Denizlerimizin lezzetli balıklarından olan Dil Balığı’nı, Gastronometro Şefleri’nin klasik kiremitte yorumuyla deneyimleyin.
Malzemeler:
- 1 kilo Dil Balığı
- 150 gram Soğan
- 2 diş Sarımsak
- 4 adet Defne Yaprağı
- 5 adet Seyit Domates
- 100 gram Tereyağı
- 25 gram Maydanoz
- Tuz
- Beyaz Biber
- 100 gram Rezene
- 30 gram Kapari
Hazırlanışı:
Balıklar temizlenir ve derileri çıkarılır. Soğan, sarımsak, rezene ve patatesler ince halkalar halinde doğranıp kiremitin tabanına dizlir. Balıklar, tuz ve beyaz biber ile lezzetlendirilerek dizilmiş olan sebzelerin üzerine konur ve en üste tereyağı eklenir. Önce yağlı kağıt daha sonra da folyo ile kapatılarak fırında 160 c'de 30 dk pişirilir ve piştikten sonra 180 c de üstü kızartılarak servis edilir.
Detaylar:
Tarif: Gastronometro
Mutfak: Akdeniz mutfağı
Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği
Pişirme Süresi: 30 dk
Hazırlama Süresi: 50 dk
Toplam Süre: 80 dk
Yayınlanma Tarihi: 03-05-1987
yemek tarifi, balık, dil balığı, kiremit, geleneksel